شیرپرکن چیست و چه وظیفه ای دارد ؟
تصور کنید پکیج خونه خودتان را وصل کردید و همچنین رادیاتورها رو ، حالا چه جوری باید آب وارد رادیاتورها بشه ؟
اینجاست که شیر پرکن به کار ما می آید در واقع شیر پرکن تنها راه ارتباطی آب شهر و رادیاتورها هست .زمانی که شیر پرکن را باز میکنیم آب وارد رادیاتورها می شود و زمانی که به فشار مطلوب رسید شیر پرکن رو می بندیم
برای بالا بردن فشار پکیج شیر پرکن را درچه جهتی باز کنیم؟
شیر پرکن همیشه خلاف عقربه های ساعت باز می شود و در جهت عقربه های ساعت بسته می شود. این ویژگی طراحی به کاربران کمک می کند تا به راحتی و با اطمینان از عملکرد شیر استفاده کنند. باز کردن شیر در خلاف جهت عقربه های ساعت به معنای این است که کاربر باید شیرپرکن را به سمت چپ بچرخاند تا شیر باز شود و برای بستن آن باید دستگیره را به سمت راست بچرخاند.
عقربه فشار پکیج تا چند قرار بگیره ؟ یا اینکه شیر پرکن را کی ببندیم ؟
در تصویر زیر، محدوده نرمال بین ۰.۵ تا ۱.۵ نمایش داده شده است، اما بهتر است محدوده نرمال را بین ۱ تا ۱.۷ در نظر بگیریم. به تجربه میتوانم بگویم که بهترین نقطه همان ۱.۷ است.
علامت های خرابی شیر پرکن پکیج چیست ؟
وظیفه شیر پرکن تأمین آب مورد نیاز برای حفظ فشار مناسب در مدار گرمایش است. اگر این شیر دچار خرابی شود، نه تنها فشار بهطور غیرطبیعی افزایش مییابد، بلکه میتواند به مشکلات جدیتری مانند نشتی و آسیب به سایر اجزای سیستم منجر شود.
شیر پرکن اتوماتیک استفاده کنیم یا نه ؟؟
شیرپرکن معمولاً به صورت دستی در پکیجها نصب میشود، اما شیرپرکنهای اتوماتیک نیز در بازار موجود هستند که نیازی به باز و بسته کردن ندارند و بهطور خودکار آب سیستم را تأمین میکنند. .
اما مهمترین ایراد شیرپرکن اتوماتیک چیست؟ در برخی از پکیجها، سیستمی وجود دارد که در صورت تکرار افت فشار، نشتی در سیستم را شناسایی میکند در صورت عدم وجود این سیستم، بهتر است از شیرپرکن اتوماتیک استفاده نکنیم، زیرا ممکن است در جایی از لوله یا اتصالات نشتی وجود داشته باشد و ما از آن بیخبر باشیم. این موضوع میتواند منجر به خسارت شود، زیرا کمبود آب سیستم بهطور مداوم از طریق شیرپرکن اتوماتیک تأمین میشود و هیچ هشداری از سوی دستگاه اعلام نمیگردد و ما متوجه نمیشویم.
لازم به ذکر است که تکرار افت فشار در هر حالتی ، دلالت بر وجود نشتی و یا عیب در سیستم می باشد که نباید به آن بی اعتنا بود و بهتر است از تکنسین مجاز دستگاه جهت رفع عیب ، کمک بخواهیم .
پایین اوردن فشار پکیج به وسیله شیر پرکن
اگر به مدت زیادی قصد نداریم از پکیج دیواری استفاده نماییم ( بخصوص در زمستان ) بهتر است که آب سیستم را توسط " شیرتخلیه " یا روشی که در پایین توضیح دادیم از مدار تخلیه کنیم .
در این لینکه به طور مفصل توضیح دادم
اینجا هم به طور خلاصه گفتم
روش پایین آوردن فشار پکیج با شیر پرکن به طور خلاصه
- شیر فلکه اصلی ورودی آب سرد به پکیج را می بندیم
- شیر پرکن را باز می کنیم ( چون شیر فلکه بسته است ، پس آبی وارد سیستم نمی شود )
- پایین ترین شیر آب گرم بهداشتی را باز می کنیم ( ترجیحا شیر مخلوط توالت )
- آب گرمایشی از طریق شیر خالی می گردد..
- در انتها شیر پرکن را می بندیم و فلکه اب واحد یا شیر ورودی اب سرد به پکیج را باز میکنیم
تصاویر چندین مدل شیر پرکن پکیج های مختلف
اینم تصویر شیر پرکن که نصب نشده است
- ۱۸۲ نظر
- ۰۵ ارديبهشت ۹۳ ، ۱۶:۵۹